Weijers Totaalbouw

ENYU8339

Alles van

GLAS

Het gebruik van gecertificeerd glas bij Weijers Totaalbouw B.V. betekent niet alleen het leveren van hoogwaardige esthetiek en functionaliteit aan onze klanten, maar ook het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Dit glas is vervaardigd met aandacht voor energie-efficiëntie en minimalisering van grondstoffen, waardoor het een verstandige keuze is voor elk project.

Glas soorten

Bij Weijers Totaalbouw B.V. wordt er in de projecten gekozen uit diverse glas: 

  • Gelaagd glas

Dit veiligheidsglas beschermd beter tegen letsel bij brekend en vallend glas (type B volgens EN 12600). Bij doorvalveiligheid blijft de breuk en scherven aan de folie kleven wat maakt dat er geen gat  ontstaat. Kan toegepast worden als vloerafscheiding en in trappen houdt bijna alle UV-straling tegen met minimaal twee PVB’s tussen de glasbladen bemoeilijkt inbraak via het glas. Ook biedt het geluidswerende eigenschappen.

  • Brandwerend glas

Het Bouwbesluit schrijft voor dat in geval van brand iedereen veilig een pand moet kunnen verlaten. Vuur en rook mogen zich niet te snel verspreiden. Brandvertragend glas kan hierbij een uitkomst van levensbelang zijn. Zowel als enkelglas toegepast als in dubbel of triple isolatieglas.

  • HR+ glas: dubbel glas met coating en een edelgasvulling (U-waarde ± 1.6) 
  • HR++ glas: dubbel glas met een verbeterde coating en een edelgasvulling (U-waarde ± 1.2)