Weijers Totaalbouw

Zo doen wij dat

werkwijze prefab Bouwen

Bij Weijers Totaalbouw B.V. combineren we de efficiëntie van prefab bouwen met een sterke focus op duurzaamheid en het gebruik van hoogwaardig hout. Onze prefab houtconstructies worden met zorg voorbereidt in de werkplaats en vervaardigt, waardoor we in tijd en middelen besparen. Tegelijkertijd streven we ernaar om duurzame materialen te gebruiken en milieuvriendelijke praktijken te implementeren. Zo leveren we snel en effectief maatwerk, terwijl we onze planeet en toekomstige generaties respecteren. 

Prefab bouwen doen wij in onze werkplaats en loods. Beide afdelingen zijn ingericht met houtbewerkingsmachines. Ook hebben wij een schilderafdeling, waardoor wij kunnen voorzien in grond- en lakwerkzaamheden. Onze houten kozijnen voorzien wij van grondverf en een RAL-kleur naar uw keuze. 

Voordelen van prefab bouwen

Versnelde Bouwtijd: Eén van de meest opvallende voordelen van prefab is de aanzienlijke vermindering van de bouwtijd. Omdat veel van de bouwelementen off-site worden geproduceerd, kan het bouwproces parallel lopen aan de voorbereidende werkzaamheden op de bouwplaats. Dit leidt tot een aanzienlijke verkorting van de totale bouwtijd, waardoor projecten sneller worden opgeleverd dan bij traditionele bouwmethoden.

Kostenbesparing: Prefab werkwijzen kunnen ook leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen. De gestroomlijnde productieprocessen in gecontroleerde fabrieksomgevingen verminderen het materiaalafval en optimaliseren het gebruik van grondstoffen. Bovendien kunnen de verkorte bouwtijd en verminderde arbeidsuren bijdragen aan lagere arbeidskosten.

Consistente Kwaliteit: Omdat prefab-componenten in gecontroleerde fabrieksomgevingen worden vervaardigd, is de kwaliteit van de bouwmaterialen en -methoden consistent. Dit resulteert in minder variabiliteit en fouten in vergelijking met traditionele bouw, waar de kwaliteit soms afhankelijk is van verschillende factoren op de bouwplaats.

Duurzaamheid: Prefab werkwijzen dragen bij aan duurzamere bouwpraktijken. Het geoptimaliseerde gebruik van materialen, verminderde afvalproductie en energie-efficiënte productieprocessen maken prefab een milieuvriendelijkere keuze in vergelijking met sommige traditionele bouwmethoden.

Veiligheid: Omdat veel van de bouwwerkzaamheden off-site plaatsvinden, wordt het risico op ongevallen op de bouwplaats verminderd. Prefab vereist minder zware machinerie en beperkt de blootstelling van arbeiders aan gevaarlijke omstandigheden, wat resulteert in een veiligere werkomgeving.

Kortom biedt de prefab werkwijze aanzienlijke voordelen op het gebied van tijd, kosten, kwaliteit en duurzaamheid, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor een breed scala aan bouwprojecten.