Weijers Totaalbouw

Het vervangen of het vernieuwen van

kozijnen

Kozijnen vormen een integraal onderdeel van de architectonische en functionele aspecten van een gebouw. Deze structurele elementen, door ons gemaakt van hout, dienen als omlijsting voor ramen en deuren. De keuze van het juiste type kozijn heeft niet alleen invloed op de esthetiek van een gebouw, maar ook op aspecten zoals isolatie, veiligheid en onderhoud.

WhatsApp Image 2023-11-29 at 14.04.28

alles over onze kozijnen

Bij Weijers Totaalbouw B.V. hebben wij authentieke ambacht, namelijk het op maat maken van houten kozijnen. In onze werkplaats combineren wij creativiteit en precisie voor unieke houten meesterwerken. De kozijnen die wij gereedmaken worden uiteraard verwerkt in de projecten die wij mogen uitvoeren. Weijers Totaalbouw B.V.  staat daarbij garant voor de passende installatie op beoogde locatie. 

De keuzen voor houten kozijnen biedt diverse voordelen, waaronder:

 Natuurlijke uitstraling en milieuvriendelijk: Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling, wat bijdraagt aan de esthetiek van een Tiny House, chalet en woning. Daarbij is hout een duurzaam materiaal. Het is hernieuwbaar en heeft een lagere milieu-impact in vergelijking met andere bouwmaterialen. 

 Maatwerk en flexibiliteit: Houten kozijnen kunnen op maat bij ons worden gemaakt, waardoor ze geschikt zijn voor diverse afmetingen en vormen. Dit maakt het mogelijk om ze perfect te laten aansluiten bij de specifieke behoeften van een project. 

 Isolatie- eigenschappen: Hout heeft van nature isolerende eigenschappen, waardoor het helpt om warmteverlies te beperken. Goed geïsoleerde kozijnen verminderen warmteverlies in de winter en houden de ruimte koeler in de zomer. Dit heeft niet alleen invloed op het comfortniveau voor bewoners maar draagt ook bij aan energie-efficiëntie en lagere energiekosten.

 Veiligheid, herstelbaarheid en veelzijdigheid: Kozijnen hebben ook invloed op de veiligheid van een gebouw. Goed ontworpen kozijnen kunnen bijdragen aan inbraakpreventie. In het geval van een beschadiging kunnen houten kozijnen vaak eenvoudig worden hersteld, wat ervoor zorgt dat de levensduur gunstig is. Houten kozijnen bieden in de afwerking flexibiliteit. Zo kan een houten kozijn van Weijers Totaalbouw B.V. worden geschilderd in verschillende kleuren of afgewerkt worden met transparante lak om de natuurlijke houtnerf te behouden. 

 Tijdloze waarde: Houten kozijnen hebben een tijdloze aantrekkingskracht en kunnen de waarde van een bouwproject verhogen. Ze passen zich gemakkelijk aan aan trends in architectuur.